Chorizogryta med kokt blomkål

LCHF, Middag / Permalink / 0
Mumma! Jag älskar verkligen älskar korv, särskilt chorizo. Och sånna här grytor är det bästa jag vet! Hög kötthalt och inga onödiga tillsattser ska det vara, då blir det bäst! Riktigt gott vart detta, testa gärna!
 
Chorizogryta 4 portioner
 
Ca 800g korv (Jag använde mig både utav chorizo och filekorv)
1/2 gul lök
1msk kalvfond
2dl grädde
1dl creme fraiche
1/2msk dijon
1 grön paprika
1msk tomatpure
En knippe persilja
 
Och till ett halvt blomkålshuvud.
 
Skär korven i bitar och stek i smör. När den börjat fått lite färg så slänger du i den hackade löken och paprikan. Jag valde att sedan ta undan korven och göra såsen i stekpannan och sedan lägga tillbaka den igen, men det är valfritt! I med grädde och resterande ingredienser och låt mys ihop sedan med korven. Dela sedan blomkålen i bitar och koka upp i vatten med lite salt. När den är klar efter ca 10 min så är det bara att servera. Enjoy!
Till top