Currynamnam

LCHF, Mejerifritt, Middag / Permalink / 1

Kom inte på något bättre namn haha. En enkel mejerifri wok som är lika god som färgen är vacker.

Currynamnam 3 portioner
650g kyckling
1 burk Santa Marias kokosmjölk
1 msk tomatpuré
1 burk bambuskott (140g)
3 sparrisar
1 champinjon (den fick följa med)
Peppar, salt, chilipeppar, spiskummin, curry och gurkmeja.

Valfritt
Shiratakinudlar. Jag använde mig utav miracle noodles rice, ser ut som små fiskägg men fyller ut jättebra.

Skär upp små bitar av kycklingen och stek på hög värme i plattan med smör eller kokosfett. När kycklingen börjar få färg börjar du krydda. Sedan i med bambuskott, sparris, champinjon och matpure. När allt myst runt så sänker du en aning och häller i kokosmjölken (se till att den är kall och är mer stum än vattning när du skakar den, du vill ha kokosmjölken först och främst, vattnet tillsätter du då och då). Krydda och smaka av. Behövs det mer kokosmjölk häller du i det. Väljer du att ha nudlar så häller du av och sköljer dom i vatten innan du lägger i dom i woken. Sen är det bara att servera!

Kcal per portion 387
50.9g protein
4.3g kolhydrater
17.8g fett
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

Till top