Feta och olivbiffar med tzatziki

LCHF, Middag / Permalink / 1

Muuumma! Ikväll vart vi sugna på grekiskt så lite feta och olivbiffar fick avsluta helgen. Enkelt och gott, try it!

Feta och olivbiffar 4 portiner (11 biffar)

700-800g blandfärs
1 ägg
1tsk sambal olek
25g grillkrydda från lchfklubben (går annars lika bra med salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver)
75g fetaost (halvt paket)
1msk tapenade (vanliga oliver går lika bra)

Tzatziki 4 portiner

2dl turkisk/grekisk yoghurt
130g gurka (en halv)
1 vitlöksklyfta
1msk olivolja
1tsk vitvinsvinäger
Salt, peppar

Blanda ingredienserna till färsen och stek på hög värme i mycket smör tills dem fått fin färg, lägg in ugnen på 175 grader tills dom blivit genomstekta. Ca 10-15min. Fortsätt med tzatzikin.
Riv gurkan och pressa ur vattnet och lägg i en skål, klicka i yoghurten, och pressa i vitlöksklyftan. Blanda runt resterande ingredienser.
Sen är det bara och njutas med en fetaostsallad, gärna med några skivor röd lök och tomat. Enjoy!

Biffar - Kcal per portion 614
42.8g protein
0.5g kolhydrater
49.6g fett

Tzatziki - Kcal per portion 72
1.7g protein
3.2g kolhydrater
6g fett
#1 - - Tarja Olesen:

Vilka bra recept du har! Tackar!

Till top