Lördagsgodis?

LCHF, Snacks, Tips och pepp / Permalink / 1
Ja när helgerna kommer eller man bara har en sån där dag man är sugen på något extra efter maten, eller tycker att man förtjänar något extra, ja vad äter man då? I lchf anda? Känns som att jag läser lite överallt fleras oro vad dom kan äta till fredagsmyset, och tror att det inte finns någon annan utväg än godis och chips.
Därför tänkte jag dela med mig av mina personliga favoriter som jag brukar gotta mig på!
 
Korvar/Salami - Ja alla typer av korvar. Ölkorvar, chorizo, salami osv. Med hög kötthalt och utan tillsatser och e-nummer.
 
Ostar - Så gott! Alla typer av ostar, unna dig en riktig ost från disken. Och kanske lite lchf vänliga frökex? Mums!Du kan till och med göra ostpuffar, recept hittar du här!
 
Choklad - Beroende på hur strikt du är i din lchf-kost så kan du äta choklad. Mörk och minst 70%, eller mina favoriter.. Cavaliers steviasötade choklad! Finns i olika smaker och både mörk och ljus, utan tillsatt socker! Du hittar dom i de vanligaste matbutikerna.
 
Fläsksvålar - Istället för chipsen! Jag tycker man kan ge dom en chans innan man ratar dom. Haha. Dom är lite speciella i doft och smak men jag tycker dom är goda att knapra på, särskilt med lchf klubbens grillkrydda! Eller att du blandar 2dl creme fraiche med 1msk grillkrydda som dipp till fläsksvålarna.
 
Lchf bakverk - Som jag sa tidigare vid chokladen, beroende hur strikt du är i din kost. Normal och liberal lchf kost accepterar bakverk men inte strikt. Dock så är ketobollar ett bättre alternativ när du vill få i dig något chokladigt som strikt lchf-are, recept hittar du här! I mitt arkiv dessert hittar ni också lite gott!
 
Grädde och bär - Favoriten! Även om sommaren har lidit mot sitt slut så är det riktigt gott med grädde och bär, jordgubbar eller färska hallon. Men inte för mycket av det goda dock då jordgubbar ligger på 8g khl/100g.
 
Nötter - Macadamias, paranötter och valnötter. De med lägst kolhydratsinnehåll. Men de är också väldigt energifyllda så en lagom mängd är alltid bäst.
 
Questbars - Enligt mig är mat alltid bäst och jag förespråkar inte bars men just questbars tycker jag är okej och är mångas favoriter. Och endast 3g aktiva kolhydrater i. Tummen upp!
 
Hoppas ni fick lite tips nu till kvällens "lördagsgodis", och vare sig du äter lchf eller inte så är detta ett alldeles utmärkt val på kvällen i tv-soffan!
Till top