Kycklingnuggets

LCHF, Mejerifritt, Middag / Permalink / 2


Hej! Så skönt att jag och älskling börjat skriva middagslistor för veckorna. Och idag på menyn stod det kycklingnuggets med majonäs! Det blev verkligen 5/5 toasters, och näst intill strikt, love it!

Kycklingnuggets 4 portioner

600g kycklinglårfilé
2ägg
1/2dl pofiber
1/2dl riven parmesan
Paprikapulver, chilipulver, salt, peppar

Chili och lime majonäs
1 äggula
ca 2dl rapsolja
1tsk vitvinsvinäger
1tsk dijonsenap 
1/2msk sambal olek (hur starkt man nu vill ha)
1/2 färsk pressad lime

Börja med att skära filéerna i lagom stora bitar. Peppra och salta. Vispa ihop äggen i en djup tallrik och blanda ihop pofiber, parmesan, paprikapulver och chilikrydda i en annan. Doppa först kycklingbitarna i ägget och vänd sedan i paneringen. Stek på medelhög värme med mycket smör tills bitarna fått en fin färg. Lägg i kycklingbitarna sedan i ugnen på 175 grader i ca 20-25min.

Gör sedan majonäsen genom att vispa äggulan och dijon, häll sedan sakta i rapsoljan medans du vispar, i med resterande ingredienser och smaksätt efter eget tycke. Sedan är det bara att servera med lite sallad till! MUMS!
Till top