Panerad torskfilé med blomkål

Kvällens middag blev succe! Mannen älskade det, han är väldigt svag för panerad fisk. Och likaså jag. Och en fet klick remouladsås (ja det blev lallerstedts igen..). Bilden kunde ju blivit snyggare men var så hungrig så fick bli för bästa! (Av 23 bilder då men i alla fall..!)
Hur gör vi denna goda fisk då? Jo, let me tell you..
Panerad torskfile 6st portioner
500g torskfile, benfri helst
Panering
2 ägg
Mandelmjöl
Pofiber
Salt, peppar
Tillbehör
Blomkål
Remouladsås
Sallad
En skvätt citronsaft (helst från en riktig citron)
Börja med att skära upp blomkålen i små bitar och släng sedan in i ugn på 200 grader, efter en stund så kan du lägga på en klick smör. Förbered sen med tre fat. Ett för pofiber, mandelmjöl och en skål för äggen, vispa till dom lite med en gaffel. Salta och peppra mjölen, så får paneringen extra smak. Rör ner kryddningen med en gaffel lite lätt. Lägg sedan ner en stor klick med smör i stekpannan. Skär fisken i små fileér. Vänd filén först i pofibret, äggen och sist mandelmjölet. Hela filén ska täckas. I med den i pannan. Och fortsätt med de andra, såklart. När alla fileer fått en fin och gyllenbrun färg så kan man ge dom en sista genomstekning i ugnen. Lägg dom bredvid blomkålen. Sänk till 150 grader. Ta ut dom efter några minuter och känn om de är klara. If so, är det bara att servera! Vi valde då snabba vägen med en lätt sallad och lallerstedts remouladsås. Njut!