Zucchinilasagne

Hallå! Idag gav jag mig på ännu ett crosstrainingpass och fy satan, idag kan jag inte gå. Denna träningsvärk i HELA KROPPEN. Nåväl, tillbaka på banan igen!
Nu till ämnet, min middag! Idag gav jag mig på zucchinilasagne, lchf varianten. Jag använde mig utav Jillsmat's recept. Detta blev fantastiskt gott, den ostiga och fylliga smaken. Mätt och glad är jag nu!
Zucchinilasagne 6portioner
2st zucchini
500g färs (jag använde nötfärs)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1msk basilika
1msk oregano
400g krossade tomater
Evt. 1msk sambal olek (jag använde mig inte utav detta)
Salt
Peppar
Ostsåsen
1dl grädde
1dl creme freiche
150g riven ost (jag köpte 200g riven mozzarella, sparade resten till toppingen)
1 ägg
0,25tsk salt
Sätt ugnen på 180grader. Finhacka gul lök och vitlök och stek i smör, lägg sedan till resten av ingredienserna, men vänta med de krossade tomaterna tills färsen är genomstekt. Låt stå åt sidan. Nu till såsen. Häll i alla ingredienser till såsen och rör om på medelhög värme. Försök och röra om då och då när du ska nu övergå till zucchinin. Dela zucchinin på längden och skär den i tunna skivor. Ca 2mm. Lägg dom sedan i botten av en ugnsform, se till att dom täcker botten ordentligt. Varva sedan med zucchini, färs och sås. Sista finputsen blir att toppa med den resterande rivna osten och basilika. In i 30min och servera med en god sallad.
Jag rekommenderar den till alla, wow så gott! Dock tänker jag nästa gång steka zucchiniskivorna en stund så de släpper vätska. Ha en fin kväll!