Kladdig kladdkaka

Idag ville vi unna oss något extra så jag testade att baka 56kilos kladdkaka. En springform hade behövts men fick bli en avlång brödform istället.
Kladdkaka ca 6 portioner
200g smör
200g mörk choklad (jag använde mig utav lindts 70% mild)
4 ägg
1 tsk vaniljpulver
1dl sötströ (fick bli 1/2dl för mig för sen var den slut!)
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i kastrullen på låg värme. Låt stå. Vispa äggen, vaniljpulvret och sötningen fluffigt. Häll i chokladsmeten i äggen. Vispa runt. Häll i formen och låt stå i ugn i ca 6min. Jag hade min lite längre men hade nog egentligen behövt ännu längre. Min blev väldigt rinnig, men man får testa sig fram lite. Ni ser ju själva hehe. Sätt i eventuellt en sticka i kakan och se hur fast eller rinnig den är. Men i alla fall! Huuuur god som helst! Servera gärna med en klick grädde och bär!