Köttfärs och vitkålsgratäng

LCHF, Middag / Permalink / 1
Ja eller det var tänkt som en köttfärs och vitkålsgratäng. Men som ni ser vart den inte fast (jag lät inte vätskan reduceras ner ordentligt), men väldigt god och därför delar jag med mig av den i fall någon skulle vara intresserad! 
 
Köttfärs och vitkålsgratäng 5 portioner (Detta går utmärkt att göra som en köttfärsås med lite sting utan att ha i ugnen, men skippa osten då)
 
500g blandfärs
300g vitkål (ca ett halvt litet vitkålshuvud)
2dl grädde
4msk creme fraiche
1msk oxfond
1 gul lök
400g krossade tomater
1msk sambal olek
Salt, peppar, chilikrydda
Gratäng ost till topping
 
Börja med att skära upp vitkålen och löken. In i stekpannan med en klick smör. Lägg sedan i färsen. Krydda. I med oxfond, sambal olek och krossade tomater. Låt det mysa ihop en stund. Sen i med grädden och slutligen creme fraichen när vätskan börjat "koka bort".  In i ugn på 200 grader i 20min. Servera med en lätt sallad.
 
#1 - - Susanna Maria J:

Mmm mumsigt! :D

Till top